Botanisch

Wat houdt botanische kunst in?
Angelica: ‘Botanisch’ houdt in mijn geval in het natuurgetrouw tekenen en schilderen van planten, struiken, bomen en vruchten of onderdelen van flora op papier. Soms maak ik uitstapjes naar insecten of onderdelen daarvan. In de natuur gaan insecten en planten ook vaak samen…

Waar haal jij je inspiratie vandaan?
Angelica: ik woon in een prachtig gedeelte van Zuid-Twente. Direct om mij heen bevinden zich belangrijke lokale natuurgebieden met diverse landschapsstijlen: hoogveen, bos, vennetjes, heide, beeklandschap. Daar kom je de meest fantastische planten tegen die heel gewoon lijken, maar als je goed kijkt en deze observeert, zie je het bijzondere van een bloem, een blad, een takje. Deze manier van kijken komt terug in mijn werk.

Je hebt aanvullende cursussen gevolgd om je meer te bekwamen in botanisch tekenen. Waarom?
Angelica: botanisch tekenen is een heel precieze manier van leren tekenen. Het gaat om de exacte weergave van hetgeen je als voorbeeld voor je hebt neergezet. Echter, de botanische tekenaar kan details van het voorbeeld naar voren halen. Als ik dat tegenover mijn studie op de AKI zet, kom ik voor mezelf in een prettig midden uit, namelijk de vrijheid hebben in de opzet gecombineerd met een exacte weergave.